Tilaa uutiskirje, saat 10% alekoodin!

Versonpuoti - persoonallinen ostoelämys koko perheellePoh­jois­suo­ma­lai­nen vaa­te­yri­tys suun­nit­te­lee kes­tä­vät ja ajat­to­mat tuot­teen­sa Kem­pe­lees­tä käsin – vast­ikään avattu uusi puoti tarjoaa per­soo­nal­li­sen os­tos­elä­myk­sen koko per­heel­le

Kempeleeseen, moottoritien varrelle on avattu elokuussa Versonpuodin uusi kivijalkamyymälä, josta löytyy vastuullisesti tuotetut vaatteet niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Myös suositut kankaat löytyvät valikoimasta.

Versonpuodilla vallitsee positiivinen ja luova ilmapiiri. Hulluimmatkin ideat otetaan rohkeasti vastaan. ”Avoimuus ja rohkeus ovat luovan työn suola", Versonpuodin tiimi kiteyttää.

Moni on saattanut törmätä vuosien varrella pohjoissuomalaisen Versonpuodinklassikoihin, kuten ajattomaan, värikkääseen Saunatakkiin tai mukavaan, käytännölliseen Kotimekkoon.

Vuonna 2011 perustettu yritys on parhaiten tunnettu sen aikaa kestävistä, vastuullisista ja Suomessa suunnitelluista kuoseista ja vaatteista. Tekemisen ilo ja huumori välittyvät niin värikkäistä mallistoista kuin Versonpuodin työyhteisöstä.

"Jo alusta asti, olemme halunneet tuoda markkinoille kestäviä, suomalaisille vartaloille sopivia vaatteita. Mallistojemme tuotteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja testataan omalla puodillamme täällä Kempeleessä", yrittäjä Anna-Elina Kaikkonen kertoo.

Pohjoissuomalainen yritys on todellinen hyvän mielen vaatekauppa, josta löytyy monipuolinen tuotevalikoima koko perheelle – aina klassikoista uusimpiin mallistoihin.

"Emme halua tuottaa pikamuotia, vaan pyrimme luomaan eettisesti tuotettuja lempituotteita, joita voi käyttää pitkään", yrittäjä Sami Kaikkonen lisää.

Uudet, inspiroivat tilat Kempeleessä

Perheyrityksen tarina lähti alun perin liikkeelle Kaikkosten kotoa, tarkemminkin pariskunnan piharakennuksesta. Sieltä käsin Anna-Elina Kaikkonen valmisti vanhempainvapaallaan pienimuotoisesti lasten ja naisten vaatteiden yksittäiskappaleita.

"Suunnittelin kaavoitukset ja ompelin vaatteet itse. Myin tuotteita nettikirppisten kautta ja pakkailin tilaukset työpöydälläni. Pikku hiljaa huomasimme, että kotimme piharakennus kävi ahtaaksi. Vuokrasimme tämän jälkeen pienen liiketilan Kempeleestä", muistelee Kaikkonen yrityksen alkuaikoja.

Uuden Versonpuodin myymälän sisustussuunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon värikkäät tuotteet ja tekstiilien kuosit. Tilat ovat valoisat ja minimalistisen kauniit, joten vaatteet ja kankaat pääsevät oikeuksiinsa.

Nyt kahdeksan työntekijää työllistävä yritys on avannut viimeisimmän myymälänsä uudisrakennukseen Kempeleeseen. Työtiimi ei voisi olla onnellisempi uusista myynti- ja varastotiloista. Neliömäärätkin ovat lähes kuusinkertaistuneet.

"Tilat ovat todella meidän näköisemme. Myymälän yleisilme on lämmin, hallittu ja tyylikäs, jossa persoonalliset ja värikkäätkin tuotteet pääsevät edukseen esille. Pystymme nyt esittelemään tuotekokonaisuuksia entistä monipuolisemmin, kun koko tuotevalikoimamme on käden ulottuvilla", Versonpuodin markkinointisuunnittelija Suvi Immonen kommentoi.

Uusista tiloista löytyy myymälän lisäksi tuotannon ja suunnittelun tiloja, verkkokaupan varasto sekä pakkaamo.

"Tänne meille on helppo tulla. Asiakas voi piipahtaa ja hakea tietyn tuotteen tai jäädä pidemmäksi aikaa katselemaan, ihastelemaan ja inspiroitumaan vaate- ja kangasvalikoimastamme. Myös verkkokaupastamme tuotteiden tilaus onnistuu yhtä helposti kuin ennenkin", Immonen toteaa.

Tuotantoketjun läpi kulkeva vastuullisuus

Kun yritys perustettiin noin 10 vuotta sitten, oli yrittäjäpariskunnalle erityisen tärkeää, että yhteistyökumppanit, jotka ovat sitoutuneet vastuullisuuteen, tulevat joko Suomesta tai mahdollisimman läheltä Suomea.

Versonpuodin painokankaat tulevat Puolasta ja Liettuasta, josta ne matkaavat Tallinnaan pieniin ompelimoihin. Yritys on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä kumppaneiden kanssa yrityksen alkuajoista asti.

"Olemme selvittäneet kankaan tuotantoketjun tarkkaan ja sen, mistä materiaalit alun perin tulevat. Olemme myös vierailleet kaikissa ompelimoissamme ja tutustuneet heidän toimintaansa paikan päällä", mallistosuunnittelija Annika Levänen kertoo.

Mallistojen suunnitteleminen on pitkäjänteistä työtä. ”Inspiraatio saattaa syntyä yks kaks. Joskus jopa keskellä yötä. Lopullista ideaa työstämme yhdessä mallistotyöryhmän kanssa”, kommentoi Versonpuodin mallistosuunnittelija Annika Levänen.

Vastuullisuuden ja eettisyyden lisäksi Versonpuodin vaatesuunnittelun lähtökohtina ovat olleet kestävien materiaalien valinta, kokonaislaadun varmistaminen sekä käyttäjäystävällisyys. Vaatteen mitoitus tehdään viimeisen päälle. Prototyyppejä testataan ja sovitetaan rauhassa ennen kuin ne viedään tuotantoon.

"Vaatteiden tulee olla mukavia ja tyylikkäitä sekä monikäyttöisiä. Eri tavalla asustamalla vaatteet voivat sopia moneen eri tilanteeseen. Pyrkimyksenä on ajaton ja pitkäaikainen tuote", Levänen painottaa.

Jos asiakas tarvitsee apua vaatteiden valinnassa tai haluaa tietää lisää materiaaleista, auttaa yrityksen asiakaspalvelutiimi mielellään.

"Olemme saaneet positiivista palautetta lämminhenkisistä kohtaamisista niin verkkokaupassamme, sosiaalisessa mediassa kuin paikan päällä kivijalkaliikkeessä. Ilo saa näkyä töissä ja tuotteissa. Meillä on aina tilaa huumorille", yrittäjäpariskunta toteaa hymyillen.

Versonpuoti palvelee asiakkaitaan sekä kasvotusten että verkkokaupan puolella.

Monien rakastamat klassikkotuotteet

Aluksi Versonpuodin tuotevalikoima painottui käsityönä valmistettujen yksittäiskappaleiden ohella kankaisiin. Kun verkkokauppa avattiin, alkoi yrittäjillä vahvistua ajatus siitä, että he haluavat upeat kuosit kangasmallistojen lisäksi myös vaatetuotteiksi.

"Kesällä 2013 julkaisimme ensimmäisen uniikin vaatemallistomme, jonka klassikot elävät vielä tänäkin päivänä. Kolme kertaa vuodessa ilmestyvästä mallistosta on kasvanut ajan saatossa monipuolinen kokonaisuus tuotteita arkeen ja juhlaan", Kaikkoset kertovat.

Yksi tällaisista kestosuosikeista on ollut värikäs ja kuviollinen Saunatakki, joka on palautteiden mukaan ollut kovalla käytöllä ja pelastanut monista arjen tilanteista. Myös Jemmatakki on saanut mukavuudestaan ja monikäyttöisyydestään kehuja.

"Törmäsin vastikään somessa asiakkaan palautteeseen, jossa hän kertoi, että vuosia sitten hankittu vihreävalkoinen sydänkuosinen Kotitakki oli hänellä edelleen käytössä. Kyseessä on yrityksemme ensimmäisen malliston tuote! Oli ihanaa todeta, että olemme onnistuneet tuottamaan maailmaan, jossa on jo yllin kyllin tavaraa, vaatteen, joka on käytössä 10 vuodenkin jälkeen", Anna-Elina Kaikkonen kertoo.

"Se tekee meidän työstämme merkityksellistä, kun saamme kuulla asiakkailtamme heidän rakastavan tuotteitamme niin paljon, että niistä on muodostunut heille lempivaatteita ja pitävän niitä arkensa pelastajina helppokäyttöisyytensä ja visuaalisen ilmeensä ansiosta", työtiimi summaa kiitollisena.


Tervetuloa inspiroitumaan Versonpuodin tuotevalikoimasta vasta avattuun myymälään Kempeleeseen!

Alkuperäisen blogitekstin on kirjoittanut ja julkaissut Kaleva 21.11.2022. Tekstin pääset lukemaan tästä.

Lähde: Kaleva, 2022https://www.kaleva.fi/pohjoiss...

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit